2022. nov 09.

Decemberig még nagyon sok állami föld várja új tulajdonosát

írta: Földmester
Decemberig még nagyon sok állami föld várja új tulajdonosát

A Nemzeti Földügyi Központ közzétette az értékesítésre szánt 0-10 hektár közötti méretű állami tulajdonú földek újabb listáit (IV. és V. számú hirdetmények). Ezúttal a korábbi meghirdetések alkalmával sikertelenül hirdetett földek ismételten bekerültek a hirdetményekbe – erre külön fel is hívják a figyelmet – és ismét várják a vételi ajánlatokat számos osztatlan közös tulajdonú földben lévő állami tulajdoni hányadra is.

A negyedik hirdetmény letölthető innen: 

https://www.nfk.gov.hu/doc/Hirdetm%C3%A9ny_2022.%20IV.%20%C3%BCtem.pdf

Az ötödik hirdetmény pedig itt érhető el:

https://www.nfk.gov.hu/doc/Hirdetm%C3%A9ny_2022.%20V.%20%C3%BCtem.pdf

A negyedik értékesítési ütemben 4627 db ingatlan került meghirdetésre, melynek 49%-a (2271 db) osztatlan közös ingatlanban fennálló állami tulajdoni hányad. Ebben a hirdetményben ismételten nem találunk elvárt minimális árakat, vagyis az érdeklődők maguk tehetnek ajánlatot és később készülnek értékbecslések (feltehetőleg csak azokra a földekre, amelyekre érkezik vételi ajánlat). Fontos, hogy az 1 hektár alatti meghirdetett földekre és tulajdoni hányadokra továbbra is az állam fizeti az értékbecslési költségeket. A földvásárlást támogató kedvezményes hitelről ezúttal sem hallani, így a vásárlásokat saját erőből, esetleg banki utófinanszírozás segítségével tudják megvalósítani a vevők. Az ötödik hirdetményben szerepelnek a minimálisan elvárt árak és itt összesen 2163 db ingatlan szerepel, melyből 711 db (33%) az osztatlan közös tulajdoni hányad.

Összesen tehát 6790 db földterületre lehet ajánlatot tenni, egészen 2022. december 7-ig és mindkét hirdetményben találni bőven korábban értékesítésre még nem hirdetett állami földet is, érdemes tehát alaposan átböngészni a közzétett ingatlanlistákat.  

Ha kérdésed merült fel vagy segítségre van szükséged a 10 hektár alatti állami földvásárlás kapcsán, úgy várjuk megkeresésed a foldkorulipalya@gmail.com címre. Ha pedig javasolnál további témákat, melyekről szívesen olvasnál, vagy a termőföldekhez, az agráriumhoz kapcsolódó szolgáltatás- vagy termékreklámodat szeretnéd elhelyezni a blogon, akkor is keress minket!

Szólj hozzá

hirdetmény földvásárlás állami föld földprogram osztatlan közös Nemzeti Földügyi Központ