2021. nov 25.

Föld körüli pályára állunk

írta: Földmester
Föld körüli pályára állunk

„Földkörülipálya” –

 

a termőföldekről mindent, mindenkinek

 

A „Földkörülipálya” egy jogi-üzleti tematikájú szakmai blog, melynek célja, hogy megmutassa, a földek ügye mindenki ügye. A blog az elmúlt közel 20 év során keletkezett földhasznosítási és földjogi tapasztalatokat és érdekes eseteket felhasználva úgy járja körül a termőföldekhez kapcsolódó egyes témaköröket, hogy azokat a földet ténylegesen nem művelő, nem használó laikusok is érdekesnek találják. 

Sőt, meggyőződésünk, hogy a földekkel kapcsolatos jogi és üzleti jellegű problémák és azok lehetséges megoldása ténylegesen mindenkit érint: hiszen bárki örökölhet egy darabka földet, bárki dönthet úgy, hogy a jövőben hobbi szinten kertészkedni szeretne és ehhez vásárolna egy zártkertet, vagy épp egy kutat fúrna a kertjében, hogy öntözni tudja a növényeit, esetleg váratlanul megbírságolta egy számára teljesen ismeretlen hatóság egy „pontosan nem is tudom, hol van” földdarab után.

De az is lehet, hogy az új otthonod tervezése kapcsán döntesz úgy, hogy álmaid házát egy természetközeli környezetben valósítanád meg és szeretnél könnyen eligazodni a választott telekre vonatkozó szabályok között.

Vagy rácsodálkozol, hogy az egyébként IT-s munkakörben dolgozó szomszédod hogyan tesz szert pluszjövedelemre a nagyszüleitől megörökölt földterületei után úgy, hogy maga soha nem is művelte azokat. 

Minden hasonló témakört igyekszünk tehát közérthető módon feldolgozni és bemutatni ezen blog keretében és a foldkorulipalya@gmail.com címen várjuk az olvasói javaslatokat is azon témákra, amelyekről szívesen olvasnátok. Ha pedig egyedi földügyed van, azt is megoszthatod velünk, hisszük, hogy minden, a termőföldekkel kapcsolatos problémára van megfelelő megoldás, csak meg kell azt találni! 

A termőföld a jövő sokak szerint már a jelen aranya. A „Földkörülipálya” blog küldetése pedig, hogy ezt a kincset közel hozza mindenkihez és hiszünk abban, hogy a termőföldekkel kapcsolatos alapvető jogi és üzleti ismeretek széleskörű megosztása hozzájárul a fenntartható földhasználathoz, egy zöldebb és élhetőbb, a gyermekeinkkel és az unokáinkkal is együttműködni képes természeti környezet kialakításához.

 

 

 

Szólj hozzá

föld termőföld földműves földkörülipálya földjog